Enkele weken geleden is de oudere jeugdgroep naar Maastricht geweest als onderdeel van een uitwisseling. Lees hieronder het verslag van één van onze leden:

Uitwisseling Nibac’79 (Nieuwstadt) – B.C. Spaceshuttle (Maastricht)

De dag dat wij met zijn allen een toernooitje zouden spelen tegen een andere partij leek ver weg te zijn. Wij hadden al een voorproefje gekregen met het jaarlijkse Regenboogtoernooi dat door onze trainer Edwin Hanegraaf werd georganiseerd, maar competitie spelen of tegen andere clubs een toernooi spelen leek ver weg. Een poging tot competitie was tevergeefs, maar aan motivatie geen gebrek!

Op een doodgewone donderdagavond tijdens de training kwam onze trainer naar ons toe om te vertellen dat hij een uitwisselingstoernooitje had kunnen regelen met onze collega’s in Maastricht. Fantastisch nieuws uiteraard. Nu kregen we vier weken de tijd om ons klaar te stomen voor het toernooitje tegen de Sjengen.

We werden in het hol van de leeuw erg goed ontvangen. We werden wel een beetje jaloers van de grote kantine en de hypermoderne zaal. We (de jongens) werden echter minder jaloers van de voor ons spelende basketballers die alleen maar een kort broekje droegen. De meiden hadden hier minder moeite mee.

Toen het 21:00 uur was kon de pret dan eindelijk beginnen. Iedereen werd verdeeld in partijen met spelers die ongeveer aan elke gewaagd waren. We zijn er immers om een leuke pot te spelen. En stiekem ook wel een beetje om te winnen.

Na twee uren tegen elkaar gespeeld te hebben, kwam de uitwisseling dan toch echt tot een einde. Verloren of gewonnen, één ding wisten we zeker: Dit gaan we vaker doen!